Riktigt glad idag, olikt mig...

Ja det där lät ju inte riktigt bra..hmmm.. Men ofta så är jag lite smådeppig, tyvärr. Jag har ju snart varit hemma, nästan på heltid, i 3 år nu och det är ofta ganska så långtråkigt. Förut sa jag alltid att jag skulle kunna tänka mig att vara hemmafru, men där har jag tänkt om. Min dröm skulle vara ett jobb på ca 75% med möjligheter att jobba kvällar och helger. På det viset så behöver barnen inte vara på dagis så jättemycket.

Appropå jobb, igår satte jag och Peter oss för att kika på matteuppgifterna jag fått från Colorex. Var ju saker jag aldrig räknat på tidigare, inte vad jag minns iaf. Men efter några uppgifter så kändes det som vi fick klämm på det, KUL!
Innan jag skulle gå och lägga mig så tänkte jag "googla" på "pålägg och marginal" som var 2 ord jag hade lite bekymmer med.
Då hittade jag en kul grej, EXAKT de uppgifter jag hade fått hemskickade! Detta var ju alltså en ren slump! Nu fanns ju givetvis också facit på denna sida, så jag rättade de uppgifter jag hade gjort och de jag ännu inte hade gjort kikade jag inte svaren på. Skulle ALDRIG kunna skriva av svaren och skicka in. Nu kommer jag ju ha alla rätt när jag skickar in svaren, eftersom att jag kommer ha rättat dom innan. Men HUR man fick fram svaren stod ju inte på sidan så det får jag ändå lära mig själv.
Jag menar, om någon bara fuskar rätt av, hur har då den personen sedan tänkt sig att klara av jobbet?

Gud vad jag vill ha detta jobb, ska ni veta!
Får hoppas det blir så.

Dags för lite uppdatering på natten som varit.
Mirelle hostade mycke på "förkvällen" men när vi lagt oss så va hon ganska så lugn och sov i sin säng. Men hon gnydde mycket och halv 6 ville hon gå upp så då gjorde Peter välling som jag sedan gav henne nere i vardagsrummet. Men hon var inte vidare glad så strax efter 7 smög jag upp med henne (Zacke sov fortfarande) och la henne i sängen. Smög ner och hörde inte ett ljud från henne. La mig på soffan och somnade själv, var jättetrött! Kvart i 8 kom Zacke och väckte mig. Hihi, blev en ganska bra morgon tillslut ändå.

Nu på förmiddagen har jag städat toan däruppe och även dammsugit ovanvåningen +spacklat en dörr! Riktigt effektiv förmiddag om jag får säga det själv, måste ha varit att jag fick sova en stund i morses som gjorde att jag fick ett sånt "ryck"

Nä nu ska jag ändå passa på att vila lite när Mirelle gör det, för ikväll blir det till att räkna klart matteuppgifterna och så är ju Torsdagar en ToppenTV kväll :-D

Ha det så bra så kanske vi hörs senare!

Föresten här är matteuppgifterna jag fick, för er som är intr av att kika på dom :-D

http://www.ejnar.se/ray/handelskalkyler.html

Äntligen fått mejlet!

Ja ni läste rätt!
Det beryktade mejlet har nu kommit!
Fast jag var tvungen och ringa och be om det? Dom var 3 stycken som intervjuade mig, han som höll i mejlkontakten hade jag inget telefonnummer till så jag fick ringa till en av de andra, Lennie ;-) heter han.
Jag presenterade mig och sa att jag inte hade fått mejlet, vilket han tyckte var konstigt. Han sa att han skulle prata med Staffan om det och 2 timmar senare så kom det.
5 sidor vart det på!
16 frågor och 3 sidor med information på, Peter och jag ska slå våra kloka huvuden ihop ;-) så snart Zackarias har somnat.
En annan har ju inte räknat matte sen skolan, och speciellt inte sån här matte. Det positiva är väl att några av de som var på intervju lär ju bli avskräckta när dom ser uppgifterna. Jag kommer iaf att göra mitt bästa för att besvara dom, kul att lära sig något nytt också.

Natten som var, var väl något bättre än de andra men 04,30 bestämde sig Mirelle för att det var dags at gå upp, mindre kul! Peter tog med henne ner vid 5, han skulle ju ändå strax gå upp. Zackarias fick jag väcka halv 8 :-O
Hoppas det blir bättre inatt men tror knappast det, hon är riktigt förkyld stackarn, näsan rinner hela tiden.

Idag var ju jag och Mirelle hos Jossan tillsammans med Louise och hennes lillililla tjej Kimberlie alias "Kimpan" hehe.
Var riktigt trevligt, får se om vi hinner med en träff till innan Jossans bebis kikar ut.
Ni må tro att jag hittade en spännande bok hemma hos Jossan "att älska som en porrstjärna" heter den väl, iaf skriven av Jenna Jameson. Har nog aldrig sett en så sliten bok, hon skyllde på att hon hade haft med den utomlands men ja vet inte det ja. hahaha.



Snart dags att hoppa i säng...

Ja snart är det dags att gå och lägga sig men det är nästan så jag inte vill det. Mirelle har fått hosta nu under dagen och några tänder har ännu inte kikat fram så kanske hon bara är förkyld? Räknar med att bli väckt även denna natt :-(

Känns som även jag börjar bli förkyld, svårt för mig det där. Har i flera år haft problem med att jag varit tät i näsan, nu har det kommit fram att det nog är "polyper" jag har. Blir väl antagligen till att operera bort dom, skulle vara väldigt skönt att kunna prata normalt igen och slippa vara nässprays beroende som jag lyckats att bli. Iaf känns lite knas i halsen så det är väl en förkylning på gång, vill inte! Blir ju så mycket som ska fixas då, Peter får vara hemma från jobbet för att ta hand om barnen och då förlorar vi pengar som vi verkligen är i behov av just nu. Känns så "ovärt" att vara sjuk nu för tiden, måste ju ändå ta hand om barnen så någon direkt tid för vila blir det ju inte.

Imorgon ska jag som sagt träffa Jossan och Lollo, ska bli kul. Jossans bebis är beräknad till den 6e så det blir mycket bebisprat och det är bara mys!

Sov så gott nu så får vi se om jag får något mail från Colorex imorgon, ja jag tjatar men det är ju min blogg så då får jag det ;-)

NattiNatti

Huvudvärk....

Ja huvudvärk det har jag ofta, det går i perioder verkar det som.
När jag är missnöjd med livet så får jag huvudvärk ofta.
Just nu så är det jobb-biten som gör mig frustrerad. Jag klättrar på väggarna här hemma, jag vill använda min hjärna till annat än att göra matlistereller hålla koll på sov och mattider. Jag älskar mina barn ofantligt mycket men jag är övertygad om att de skulle få en mycket gladare mamm om jag kunde få ett jobb. "Ja men du har ju ett jobb" säger folk, visst jag är anställd på Mc Donald's men att gå tillbaka dit vore lika med döden för mig. Ska jag som har 2 barn vara på ett ställe där jag blir behandlad som en mindre vetande, fjäska för chefen och förklara om och om igen hur det fungerar när man har barn.
Aldrig säger jag bara!
Jag har stått ut där länge nog, men min psykiska hälsa är viktigare för mig än pengar!
Jag kan vara hemma med Mirelle med samma ersättning som idag till april-maj någongång. Så får det bli om jag inte hittar något. Mejlade ju som sagt Colorex men har ännu inte fått något svar? Börjar undra om Staffan (som man skulle kontakta) är ledig eller nått? För han var himla duktig på att mejla när jag hade skickat min ansökan och så. Mejlade en av de andra som höll i intervjun och hoppas få svar från honom istället. Hatar detta väntande, dom kan väl bara höra av sig och tacka nej om det är så det är.

Aja det är väl bara och vänta och, inte min bästa egenskap dock ;-)

Idag blir det något så kulinariskt som PyttiPanna till middag. Ska ställa mig och baka lite sen också. Ska hem till Jossan (som närsom helst ska få en bebis) till sammans med Lollo och jag har lovat att ta med fika!

Ha d bra så kanske vi hörs senare ikväll!

HEMSKA natt...

Ja fy vad jobbig Mirelle varit i natt!
Igår vaknade hon halv 2 och tyckte det var dags att gå upp. Hon är bara jätteglad och busig, hade nästan hellre velat att hon varit lessen eller nått. Förstår inte vad det är hon vill, hon kliar sig ju hela tiden i ögonen, hmmm. Ja iaf vi ger henne välling för att "droga" henne lite men inatt, när hon vaknade halv 3 så hjälpte inte ens det. Till slut fick jag hålla fast henne och ligga och studsa med henne i sängen ;-) hon somnade till slut iaf. Då var väl klockan runt halv 4, ÄNTLIGEN tänkte vi men oj vad vi misstog oss. Halv 5 var det dags igen, vilken ångest jag får då när jag vet att det strax är dags att gå upp för dagen :-(
Vi lyckades väl ändå slumra till lite allihopa, halv 6 ringde Peters väckarklocka men den stängde han tydligen bara av för han försov sig till halv 7. Kanske inte såå konstit när natten hade varit som varit.

Nu har jag mejlat Colorex, kunde inte hålla mig. Men gäller det ett jobb så visar det väl bara att man är intreserad!?

Nä nu får man väl ta och göra sig iordning, är ju som sagt veckohandling som står på schemat idag. Den ska jag försöka fixa på rekord tid för sen ska jag hem och SOVA.

Ha en bra dag allihopa så hoppas jag att nästa gång jag skriver här har fått ett svar från Colorex :-D

sitter man här igen...

Så sitter man här igen, väntar på att Zackarias ska somna så jag kan gå ner i källaren och hänga tvätt.
Tråkit men det måste ju tyvärr göras. Mirelle fick en dos Alvedon i vällingen så får vi hoppas att hon sover bättre inatt. Man får ju inte kika i munnen på henne så jag vet inte om det spruckit fram några fler tänder än, men dom kommer nog närsom nu.

I morgon är det Tisdag och då brukar jag och Mirelle åka in till Maxi och veckohandla, när vi lämnat Zackarias på dagis. Så skönt nu när Peter har firmabilen, så att jag kan ha bilen hemma på dagarna. Förut fick man ju åka och handla på kvällarna eller låna någons bil.
Borde ju verkligen titta på en ny BH, var ju ett antal år sedan jag köpte en, HAHA. Fick ju någon rabatt på Lindex, fast det blir nog ganska svårt med Mirelle i en kundvagn och prova BH :-D

Har fortfarande inte fått det där mejlet från Colorex :-( har det inte kommit tills på onsdag så mejlar jag nog och frågar.

Känns som jag kommer bli sittandes här en stund ikväll, Zacke verkar inte så sugen på att sova. Vill ju helst vara nere till 8 då jag brukar sätta mig i soffan för kvällen :-D





Ganska trevlig Måndag faktiskt!

Mirelle har levt rövare inatt, som hon brukar göra. Fast nu har hon dock blivit snorig, dom där himlans tänderna som gör det. Halv 7 vaknade hon iaf för dagen, Zackarias tog lite sovmorgon till strax efter 7.

Sen var vi på öppna förskolan på fm, det var sång idag och det tycker dom flesta barn är roligt. Iaf mina :-D efteråt serverades det våfflor och det tyckte Zacke var "göör gott" hihi. Båda barnen var jättetrötta framåt 11 så vid halv 12 var vi hemma igen, försökte få i Mirelle lite mat men hon var så trött så det var svårt. Typiskt nog så fick hon hicka precis när hon skulle lägga sig så det tog en stund innan hon somnade.
 När hon väl somnat kilade jag ner och åt lite och sen gick jag också upp och la mig :-D sover alltid "middag" nu förtiden, speciellt när Mirelle håller på som hon gör på nätterna. Zackarias kom in och väckte oss strax efter 3 så nu är man rejält utvilad, haha.

Varje em, så leker barnen så snällt nere i vardagsrummet medans jag sitter en stund här vid datorn. Brukar sätta på "Alvin och gänget" den tycker Mirelle är rolig, speciellt när dom sjunger.
Idag så är jag lite extra busig, brukar ju stå och laga mat vid den här tiden. Men "Inga" har varken kommit på något att laga eller tagit upp något ur frysen så jag vet inte rikitgt hur det blir ;-)
Varje vecka så sitter jag (oftast själv) och skriver inköpslista och matlista för veckan. Det är ju en så tråkig syssla så oftast smiter Peter och ibland så blir jag bara så trött på det. Som idag, har faktiskt ingen aning om vad jag ska laga. Fast äta måste man ju tyvärr. Fundera på att göra lite svampomellet, är ju inget man kan ta med i matlådan men då är det iaf läst för stunden.

Skickade iväg Peter till Willy's där dom hade billiga Libero blöjor nu, sånt måste man ha koll på i dessa tuffa tider ;-)
Sedan när han kommer hem ska vi käka, sen ska jag slipa lite på en dörr och Peter ska kladda på lite latex. Sen så är det ju helt plötsligt kväll och dags att gå och lägga sig, haha... låter kul va?

ha det så bra så länge!

Ska försöka ge mig på bloggandet igen..

Tänkte försöka ge bloggandet en chans till, beundrar verkligen dom som skriver låånga inlägg varje dag.

Var ju ett väldigt bra tag sen jag skrev här sist, Mirelle är nu snart 10 månader och Zackarias 2år och 9mån. På storebrorsfronten har d väl inte hänt så mycket, han är fortfarande inne i en trotsperiod och det han tycker ä roligast nu är att provocera oss med allehanda "fula ord" det har gått så långt att vi till och med bannlyst ordet "skit" här hemma.

Mirelle hon kryper för fulla muggar, amma slutade jag med när hon var ca 6mån. Hon har två tänder i nederkäken och fler på gång, just nu så vaknar hon stup i kvarten och vi tror att det är tänderna som spökar.

Jag har sökt en massa jobb och faktiskt kommit på 2 arbetsintervjuer. Gina Tricot och Colorex. Den första var jag på den 22 sep. dom tackade tyvär nej, men Chefen på Gina sa att hon gärna behöll min ansökan och det är klart att hon får det! Den andra, på Colorex, var jag på i onsdags. Dessa intervjuer var som natt och dag. Gina kändes väldigt planerad och proffsig på Colorex var det mer som ett samtal där dom försökte komma underfund med vem jag var. För er som inte vet  så är Colorex en färghandel, som tex Colorama. Och för er som känner mig så vet ni ju att jag tycker att det är väldigt rolit med sånna grejer, har jag nog gjort sedan vi flyttade till hus för ca 5år sedan. Så detta jobb hoppas jag verkligen på, väntar på ett mejl från dom med lite matteuppgifter. Det är nämligen viktigt att man kan vissa mattegrejer när man ska jobba där, som tex räkna ut hur mycket rabatt man kan ge en kund, hur mycket tapet lr färg det går åt osv. Matte har väl aldrig varit mitt favorit ämne, men vet jag att jag kommer få användning av det i mitt arbete så skulle jag lära mig det som man behöver kunna, Absolut!

Imorgon är det ju då Måndag och en ny vecka, Otroligt vad fort det går! Ska ta med mig barnen till öppna förskolan tänkte jag, blir så långtråkigt annars de dagar då Zackarias inte är på dagis.

Häpp ska väl hoppa i säng nu, Mirelle vaknar nog till snart igen, blir till å lyfta över henne till oss och hoppas att hon får mer ro där.

 Sov Så Gott! så hoppas jag att jag ska skriva här lite oftare....

RSS 2.0